Med anledning av Coronaviruset – Covid 19, Borgholms Campingar
Denna information gäller tills annat anges. Senast uppdaterad 1 april 2020, kl.11:00.

Nya allmänna råd från Folkhälsomyndigheten: Håll avstånd och ta personligt ansvar.

Just nu är det många frågor kring coronaviruset covid-19. På denna sida har vi samlat information som berör dig som planerar att besöka oss eller som har bokat din resa.

Fredag den 24 april öppnar vi och förhoppningsvis har då viruset försvagats och spridningen minskat i omfattning. Då våra gästers och personals trygghet är mycket viktigt för oss följer vi löpande utvecklingen för att hålla oss uppdaterade och anpassar våra rutiner efter det. Vi följer direktiv och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, myndigheter samt branschorganisationen Visita.

För att minska smittorisken uppmanar vi i dagsläget alla våra besökare samt personal att stanna hemma vid förkylningssymptom, även milda. Samt att vi har infört en policy som innebär att gäster och personal som har besökt något av de coronadrabbade områdena inte ska komma till oss som gäst under 14 dagar efter hemkomst.

Vi uppmanar alla som besöker oss, både gäster och personal, att vara noga med att tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 30 sekunder.
Vi desinficerar dagligen alla våra gemensamma ytor och kontaktytor som receptionsdisk, lampknappar, handtag, bord dagligen.

Boende –

Du som kommer till oss med ditt eget boende i form av husbil eller husvagn kan till 100% kontrollera din miljö och du kan känna dig lika trygg som du gör hemma.

På alla våra campingplatser för tält, husvagn och husbil följer vi strikta brandregler som gör att varje ekipage har gott om utrymme mellan varandra så att du kan ha full kontroll över ditt eget boende, precis som hemma.

Att bo i stuga eller lägenhet innebär en helt egen boendeyta och alla våra stugor, lägenheter och rum städas efter avresa och desinficeras noga.  För de som väljer att själva städa sitt boende innan avresa desinficerar vi boendet inför nästa gäst.

Aktiviteter –

Samtliga av våra gemensamma aktiviteter hålls utomhus och kan genomföras på ett säkert sätt ur smittskyddsperspektiv. Annars kommer de inte att hållas.
Vill ni göra något på egen hand kan ni spela minigolf, padeltennis, promenera längs med stranden eller bara grilla och umgås i vår fina naturmiljö.

Gemensamma byggnader såsom servicehus, butiker, Poolbar –

Detta är planerna vi har för uppdaterade rutiner om det vid öppning är i samma läge som rådande situation. Då förstärker vi och utökar rutinerna för städning och desinfektion i de gemensamma utrymmena.
– Handsprit placeras ut i alla gemensamma utrymmen, Poolbar, receptioner och butiker.
– Samtliga av dessa typer av gemensamma utrymmen desinficeras dagligen.
– I vår Poolbar har du möjlighet till take away.

Om- & avbokningar  –

Våra ordinarie bokningsregler gäller och med vårt avbeställningsskydd kan du om- eller avboka fram till 40 dagar innan ankomst oavsett orsak. Är det mindre än 40 dagar kvar – fram till dagen före ankomst kan du avboka och få pengarna tillbaka mot uppvisande av läkarintyg. Vid en avbokning får du tillbaka allt du betalt in förutom 725 kr (avbeställningsskyddet och administrativ avgift).

Tips på saker du själv kan göra för att undvika att smittor sprids –

  • Tvätta händerna ofta, med tvål i varmt vatten och i minst 30 sekunder. Handsprit kan vara ett alternativ när di inte har möjlighet till handtvätt.
  • Undvik att röra vid ansiktet; ögon, näsa och mun.
  • Undvik handkontakt med andra.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Stanna hemma när du är sjuk.

För att läsa mer samt följa utvecklingen se www.krisinformation.se och www.folkhalsomyndigheten.se

Följ oss via Facebook och på våra hemsidor för att få aktuell information.

Välkommen till Borgholms Campingar!